Marie Cathrine Physant

Stilling : Husmoder

Noter : Marie Cathrine og Johan fik ialt 6 børn.

Den oprindelige stavemåde af Maries efternavne er: Faisan
Hun er af hollandsk eller flamsk afstamning.


Historien om Den Store Gård - Physants Gård/Den Thaysenske Gård:

Den Store Gård var den største helgård i Langetved i starten af 1700-tallet. Den blev købt af to mænd. I 1727 købte Severin Thaysen den første halvdel for 250 rd. - den del af gården blev kaldt Den Thaysenske Gård. I 1728 købte Johan Christoffersen den anden halvdel for 300 rd. - den del af gården blev kaldt for Physants Gård.
Bygningerne delte de på den måde, at Severin Thaysen fik den østre del af stuehuset og indrettede sig med stald og lade til øst. Johan Christoffersen fik bygget nogle fag til vesterenden af stuehuset og fik udhusene i vest. Midt ned gennem gårdspladsen blev sat et stakit eller gærde. Den østre gård havde møddingsstedet liggende på sin halvdel af gårdspladsen, hvor også brønden var. Dens vand havde altid en dårlig salpeterholdig smag. Den anden gård fik ny brønd og godt vand og møddingen blev lagt vest for gåden.

De to familier levede sammen på denne måde i næsten hundrede år. De kom i væsentlig grad til at sætte deres præg på byen gennem det udbredte familieskab. Begge familier havde nær tilknytning til kirken. Johan Christoffersen havde
Jesper Brockmanns huspostil (en huspostil et oprindelig en kort udlægning af bibelens tekst - en samling prædiker - en huspostil skal tilskynde til overvejelser, anfægtelser, ændring af indstilling og til konfrontation med de blinde felter, vi alle har i forhold til vores praksis) og Brorsons 'Troens Rare Klenodie' og har været draget af den pietistiske bevægelse. De to familiers efterkommere giftede sig med og ind i egnens velhavende bondeslægter.


ÆgteskabBørn
- Johan Christoffersen - - Jokum Johansen
- - Sara Johansdatter

Marie Cathrine Physant
-
-

-
-

-
-

-
--
-
-
--
-

- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -

Win-Family v.6.0Webmaster -------- Homepage08 Apr 2012